Premija “Viner štediše“ 2 mlrd. RSD

Bez autora
Apr 14 2010

Viner štediše osiguranje je u 2009. zabeležilo je rast životnog osiguranja od gotovo 15 odsto i povećalo premiju životnih osiguranja na 1,986 milijardi dinara. Ta osiguravajuća kuća je objavila i da će zahvaljujući dobrom poslovnom rezultatu osigurana suma njenih osiguranika biti uvećana za veoma visoku pripisanu dobit za 2009. godinu od 1,7 miliona evra. To je najveća dobit koju je „Viner štediše“ osiguranje dodelilo do sada. Osiguravajuća kompanija je u prošloj godini rešila odštetne zahteve u osiguranju života od ukupno 397,49 miliona dinara. Prethodnu godinu Viner štediše je završio sa 46.254 ugovora o životnom osiguranju, prosečna premija je bila oko 520 evra, a prosečno trajanje osiguranja 19 godina. Udeo osiguranja života u portfelju Viner štediše osiguranja bio je u 2009. godini nešto veći od 44 odsto.

Premija “Viner štediše“ 2 mlrd. RSDViner štediše osiguranje je u 2009. zabeležilo je rast životnog osiguranja od gotovo 15 odsto i povećalo premiju životnih osiguranja na 1,986 milijardi dinara.

Ta osiguravajuća kuća je objavila i da će zahvaljujući dobrom poslovnom rezultatu osigurana suma njenih osiguranika biti uvećana za veoma visoku pripisanu dobit za 2009. godinu od 1,7 miliona evra. To je, kako se navodi, najveća dobit koju je „Viner štediše“ osiguranje dodelilo do sada.

Osiguravajuća kompanija je saopštila i da je u prošloj godini rešila odštetne zahteve u osiguranju života od ukupno 397,49 miliona dinara.

Prethodnu godinu Viner štediše je završio sa 46.254 ugovora o životnom osiguranju, prosečna premija je bila oko 520 evra, a prosečno trajanje osiguranja 19 godina. Udeo osiguranja života u portfelju Viner štediše osiguranja bio je u 2009. godini nešto veći od 44 odsto.

Viner štediše pruža usluge osiguranja života, putnog osiguranja, dobrovoljnog zdravstvenog, osiguranja imovine, kao i vozila.

Na srpskom tržištu Viner štediše posluje od februara 2003. Kompanija je osnovana kao ćerka istoimene austrijske osiguravajuće grupe.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik